Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Nori ångad Torskrygg med friterad Sötpotatis och Black Garlic kräm

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

2 portion

Rimmlag + torskrygg

  • 2 st torskrygg
  • 2,5 dl vatten
  • Lite mer än en 1/2 msk salt
  • 1 tsk strösocker

Ångbad

  • 2-3 hela noriblad
  • 1 st citron + saft spara lite av en ände till kryddning av torsken
  • koriander malen eller färsk valfri mängd
  • 1 l Kokt vatten
  • 1 st folie-grillform med hål i botten

Kryddning

  • Lite purjolök
  • citronpeppar eller vanlig peppar
  • citronzest från en citronände

Black garlic kräm

  • 1 st svart vitlöksklyfta
  • 2 rejäla toppade kaffeskedar mascarponeost
  • salt och peppar

Så här gör du

  1. Börja med att blanda samman rimlagen rör så att allt löses. Häll lagen över fisken. Hela fisken ska täckas. Ställ i kylen 1 timme. Receptet är till 2 st
  2. Ångbad- koka upp vatten häll det sedan i en ugnsform med galler. Lägg ner Noribladen, strö lite malen koriander eller färsk valfri mängd i och pressa ner citronsaft dela sedan citronen i bitar och lägg ner i vattnet. Ställ en folie-grillform som har flera hål i botten på gallret. (Finns att köpa i mataffären)
  3. Lägg torskryggen i folieformen , riv citronzest på krydda med citronpeppar eller vanlig peppar och lägg lite tunt skivad purjolök över.
  4. Förslut allt med folie torsken ska stängas in i ångbadet. Ställ in i ugnen på 100 grader tills fisken har en temperatur på 50-55 grader. Det går fort torsken på fotot tog 7 min med en temp på ca 51- 52 grader.
  5. Skala sötpotatisen och hyvla den , skär i tunna strimlor. Lägg i en bunke. Detta kan du göra när fisken drar i rimlag.
  6. Under tiden fisken är i ugnen häll olja i en stekpanna och fritera potatisen knaprig. Oljan ska ha en temp på 180 grader när du fritera. Lägg upp på papper och låt rinna av, salta.
  7. Black garlickräm- Skrapa ur innehållet i en klyfta svart vitlök, rör ut i mascarponeosten, salta och peppra.
  8. Servera med en god sallad till.