Logga in här

Nordisk laxbowl

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 3 dl svart ris
  • 500 g Frøya Lax Back Loin (eller annan färsk lax)
  • 2 salladslökar
  • 1/2 gurka
  • 4 salladsblad, till exempel romansallat
  • 1/2 påse riven råkost
  • 1 msk rostade sesamfrön
  • 1 päron
  • 1 kruka koriander
  • 100 g krasse

Marinad

  • 1 tsk sesamolja
  • 1 klyfta riven vitlök
  • 1 tsk japansk soja

Till råkosyslaw-sås

  • 1 msk majonnäs
  • 2 tsk gochujang (koreansk chilipasta)
  • 2 tsk kallt vatten
  • 1 krm salt

Så här gör du

  1. Tillaga riset enligt förpackningen.
  2. Blanda marinaden genom att röra ihop alla ingredienser.
  3. Tärna laxen i ca 1x1 cm kuber och skär salladslöken tunt. Vänd ner i marinaden.
  4. Blanda ingredienserna till råkostslaw-såsen, den ska vara lätt rinnig. Vänd i råkosten och blanda ordentligt.
  5. Skiva gurka tunt, strimla salladsblad och tärna eller skiva päronet.
  6. Lägg riset i botten av breda skålar. I varsin sektion placera ut gurka, salladsblad, råkostslaw, päron, och laxen.
  7. Toppa med rikligt med koriander, strö över sesamfrön och klipp krasse över skålen.