Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

No bake pumpacheesecake – recept

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

8 bitar
  • 1 ark bakplåtspapper
  • 1 springform med låstagbar kant, cirka 23 cm i diameter

Kexbotten

  • 300 g maryland cookies
  • 100 g smör, smält

Fyllning:

  • 600 g cream cheese
  • 250 g mascarpone
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 dl pumpamarmelad, se separat recept
  • 1-2 dl florsocker
  • 4 blad gelatin

Till garnering:

  • 3 dl frysta blåbär

Pumpamarmelad - cirka 3 dl

  • 400 g pumpa
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1/2 citron, färskpressad saft

Så här gör du

  1. Klipp till bakplåtspapper till en rundel och lägg den i springformen.
  2. Finfördela kexen i en matberedare monterad med en kniv. Tillsätt smöret och mixa ihop. Tryck ut blandningen över formens botten. Ställ formen i frysen.
  3. Vispa ihop cream cheese och mascarpone i en bunke, använd elvisp. Vispa i grädden i 1/2 dl i taget. Tillsätt och vispa i cirka 2 dl av pumpamarmeladen. Sikta i florsockret och vispa ihop.
  4. Lägg gelatinet i en djup tallrik och häll på kallt vatten, låt stå 5-8 minuter. Ta upp och krama ur gelatinbladen, smällt dem i 1 msk vatten i en liten släpplättpanna. Ta pannan från värmen och blanda gelatinet med cirka 2 dl av fyllningen. Häll sedan gelatinblandningen i bunken med fyllningen och rör ihop med elvisp. Låt stå cirka 30 minuter tills massan börjar tjockna något.
  5. Ta ut formen ur frysen. Varva fyllningen formen i två-tre lager. Skeda över resten av pumpamarmelad, lite här och där mellan lagren. Täck cheesecaken med plastfilm och ställ kallt att stelna, 5-6 timmar, gärna över natten. Frys in ca 1 timme före serveringen.
  6. Fukta rosmarinkvisten med lite vatten och doppa den sedan i strösocker. Garnera cheececaken med rosmarinkvisten.
  7. Pumpamarmelad: Sätt ugnen på 225 grader. Dela, kärna ur och skär pumpan i klyftor. Lägg pumpan med köttsidan upp på en plåt med bakplåtspapper.
  8. Rosta pumpan i mitten av ugnen cirka 25 minuter eller tills pumpan är helt mjuk.
  9. Låt svalna och gröp ur allt pumpakött, kasta skalen. Mixa pumpaköttet i matberedare monterad med en kniv.
  10. Mät upp strösocker, citronsaft och pumpapurén i en liten gryta. Koka upp under omrörning och sjud sedan tills pumpavätskan kokar in och massan tjocknar till en marmelad, cirka 20 minuter. Rör om då och då.