Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

”no bake”-cheesecake


Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner

  • 100 g smör
  • 
200 g blandade nötter, till exempel cashewnötter & sötmandel

  • 1 msk honung

  • 200 g frysta hallon och blåbär

  • 1 tsk vaniljsocker

  • 1 krm vaniljpulver

  • 1 dl vispgrädde

  • 250 g mascarpone

  • 2-4 msk florsocker (kan uteslutas)
skal från en ekologisk citron och saften från en halv

  • 100 g färska blåbär

  • några myntablad till garnering


Så här gör du

  1. Smält smöret. Mixa nötterna i en matberedare eller med stavmixer till en smulig massa. Blanda ner smöret och honungen i nötblandningen.

  2. Fördela på en plåt och rosta i ugnen på 175 grader i cirka 20 minuter. Ta ut plåten då och då och rör så att nötblandningen håller sig smulig och inte blir till en fast kaka. Låt svalna.

  3. Värm 200 gram frysta bär i en ­kastrull tillsammans med vaniljsocker och vaniljpulver. Låt svalna.

  4. Vispa grädden fluffig. Blanda ner mascarpone, saft och rivet skal från en halv respektive en citron samt florsocker efter tycke och smak. Rör tills du har en jämn smet.

  5. Fördela hälften av nötsmulorna i botten på fyra burkar. Varva med mascarponegrädde, bärsås och färska blåbär. Gör om så att du har två lager av varje sak i respektive­ burk. Toppa med de sista nöt­smulorna, några färska blåbär och ett myntablad.