Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

No bake cheesecake med blåbär och nötter

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

En ”No bake”-cheesecake är precis som det låter – en smarrig efterrätt som inte behöver bakas i ugnen.

Ingredienser

4 portioner
  • 100 g smör
  • 200 g blandade nötter, till exempel cashewnötter & sötmandel
  • Ev. 1 msk honung
  • 200 g frysta hallon och blåbär
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 dl vispgrädde
  • 250 g mascarpone
  • skal från en ekologisk citron och saften från en halv
  • 100 g färska blåbär

till garnering

  • några myntablad

Så här gör du

  1. Smält smöret. Mixa nötterna i en matberedare eller med stavmixer till en smulig massa. Blanda ner smöret och (eventuellt) honungen i nötblandningen.
  2. Fördela på en plåt och rosta i ugnen på 175 grader i cirka 20 minuter. Ta ut plåten då och då och rör så att nötblandningen håller sig smulig och inte blir till en fast kaka. Låt svalna.
  3. Värm 200 gram frysta bär i en kastrull tillsammans med vaniljpulver. Låt svalna.
  4. Vispa grädden fluffig. Blanda ner mascarpone, saft från en halv citron och skalet från hela. Rör tills du har en jämn smet.
  5. Fördela hälften av nötsmulorna i botten på fyra burkar. Varva med mascarponegrädde, bärsås och färska blåbär. Gör om så att du har två lager av varje i respektive burk.
  6. Toppa med de sista nötsmulorna, några färska blåbär och ett myntablad.