Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Njurtapp med pepparrot – recept

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 10 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 800 g njurtapp (kan säljas som onglet också, en vanlig detalj i Frankrike men inte i Sverige)
  • 100 g smör
  • 2 dl nyriven färsk pepparrot
  • 1 dl kapris
  • 1 dl strimlad persilja
  • 2 tsk rödvinsvinäger
  • salt och peppar
  • olja och smör till stekning
  • 400 g betor, gula och röda

Så här gör du

  1. Krydda köttet med salt och peppar och bryn det ordentligt i het panna i smör och olja, stek sedan klart i ugn på 125 grader till en innertemperatur av 58 grader.
  2. Bryn 100 g smör i en stekpanna och tillsätt kapris och vinäger. 3. Koka betorna i lättsaltat vatten. Skala och klyfta dem och blanda med det brynta kaprissmöret.
  3. Skiva upp köttet och toppa med betor, pepparrot och persilja. 4. Ett klassiskt enkelt fiskgarnityr som också passar till kött!