Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Niklas ekstedts ceviche

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 300 g vitfisk eller skaldjur, tinad
  • 1 koriander
  • 4 lime
  • 1 msk vitvinsväger
  • 1 chili
  • 1 1 ⁄2 vitlöksklyfta
  • 1 msk hackad lök
  • 2 tsk salt
  • 1 msk ljus soja
  • 1 rödlök

Så här gör du

  1. Dela chilin i två och gnugga den hårt i en djup skål tillsammans med saltet.
  2. Pressa ner saften av limen och häll på soja och vinäger. Finhacka lök, koriander och vitlök. Blanda ner hacket i skålen med limesaften.
  3. Skär fisken i cirka 1 centimeter stora kuber. Lägg ner fisken i bunken och smaka av med lite mer salt om det behövs. Låt stå i cirka 15 minuter.
  4. Smaka och servera när du tycker fisken är lagom i smak och konsistens. Servera gärna cevichen med avokado och kokt majs eller ugnsbakad sötpotatis.