Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Nikkaluoktasoppa – recept

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 77 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g nötfärs
  • 2 msk smör och rapsolja
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 2 msk stark söt senap
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 1/4 l kokande vatten
  • 1-2 lagerblad
  • 1 purjolök
  • 300 g strimlad vitkål, gärna färsk eller spetskål
  • 1 msk (svamp)soja
  • salt och peppar
  • 3 msk hackad persilja

Så här gör du

  1. Fräs färsen i smör och rapsolja i en gryta under omrörning tills den blir jämnt grynig i cirka 5 minuter. Blanda i smulade buljongtärningar. Rör i senap och tomatpuré. Blanda i hälften av vattnet. Lägg i lagerblad, koka upp under omrörning och koka i cirka 10 minuter.
  2. Snitta, skölj och strimla purjon. Ansa och strimla vitkålen. Lägg det strimlade i soppan. Späd med resten av vattnet till önskad konsistens, koka upp och koka i 15–30 minuter, beroende på hur färsk kålen är. Smaka av med soja, salt och peppar. Toppa med hackad persilja.
Du kanske även gillar