Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Nice creamtårta

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Fin tårta med chokladbotten, jordnötsglass och hallonglass. Toppas med bär, nötter och puffad quinoa.

Ingredienser

12 bitar

Botten

  • 2 dl cashewnötter
  • 2 dl riven kokos
  • 4 dl dadlar
  • 1 dl kakao
  • 2 msk jordnötssmör
  • 1 msk kokosolja

Jordnötsnice cream

  • 4 bananer
  • 4 msk jordnötssmör
  • 1 krm salt

Hallonnice cream

  • 3–4 bananer
  • 225 g hallon, frysta
  • 1 dl kokosmjölk, endast den fasta kokosmassan (kokos­ mjölk är ofta separerad i förpackningen – en fetare kokosmassa och en tunnare vätska)

Chokladsås med lönnsirap

  • 1 dl lönnsirap
  • 2 msk kakao

Till garnering

  • granatäppelkärnor
  • hallon
  • gojibär
  • puffad quinoa
  • hackade nötter, till exempel pistaschnötter
  • eventuellt mynta

Så här gör du

  1. Botten: mixa nötterna tills de är grovhackade.
  2. Tillsätt övriga ingredienser och mixa ihop allt.
  3. Tryck ut massan i en rund springform, 20 centimeter i diameter.
  4. Jordnötsnice cream: skala och skiva bananerna. Frys in i minst 5–6 timmar.
  5. Mixa bananskivorna med jordnötssmöret och saltet.
  6. Lägg glassen på browniebotten, jämna till ytan och sätt in i frysen medan du gör hallonnice creamen.
  7. Hallonnice cream: skala och skiva bananerna. Frys in i minst 5–6 timmar.
  8. Mixa bananskivorna med hallonen och tillsätt kokos­ mjölken, mixa ihop allt.
  9. Bred ut hallonglassen på jordnötsglassen, jämna till ytan och ställ in i frysen.
  10. Tårtan är klar efter cirka 1–2 timmar.
  11. Chokladsås med lönnsirap: blanda lönnsirapen och kakaon i en kastrull, koka upp såsen och vispa ihop.
  12. Låt såsen svalna.
  13. Garnering: ta ut tårtan ur frysen cirka 15 minuter innan den ska serveras. Garnera med granatäppelkärnor, hallon, gojibär, puffad quinoa, hackade nötter och eventuellt mynta. Servera med chokladsåsen.