Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Nice cream med hallon, kiwi & mynta

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner

Hallonsås

  • 2 dl hallon
  • 1 msk honung

Nice cream med hallon

  • 3–4 bananer
  • 225 g hallon, frysta
  • 1–1 ½ dl kokosmjölk den fasta kokosmassan (kokosmjölk är ofta separerad i förpackningen – en fastare kokosmassa och en tunnare vätska)

Till garnering

  • 2 kiwi
  • 100 g hallon, frysta mynta

Så här gör du

  1. Hallonsås: Mixa hallonen och honungen. Passera genom en sil, om man vill ha en slät sås.
  2. Nice cream: Skala, skiva och frys in bananerna i minst 5–6 timmar.
  3. Mixa bananskivorna med hallonen. Tillsätt kokosmjölken och mixa ihop allt.
  4. Servering: Skala och skiva kiwin, lägg några skivor av kiwin på insidan av portionsglasen. Lägg i nice cream och lägg på frysta hallon och kiwi. Häll på hallonsås och garnera med mynta.