Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Nektarinpaj med mazarinfyllning

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

10 portioner

Pajbotten

  • 1 dl strösocker
  • 4 ½ dl vetemjöl
  • 180 g smör
  • 1 äggula

Fyllning

  • 250 g mandelmassa
  • 50 g smör, mjukt
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 ägg
  • 4–5 nektariner

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda alla ingredienser i en bunke och nyp ihop med fingertopparna till en jämn deg. Lägg degen i en plastpåse och låt den vila i kylen i cirka 20 minuter.
  3. Kavla ut degen, cirka 3 millimeter tjock, och fodra en pajform, cirka 23–24 centimeter i diameter, med degen. Nagga botten med en gaffel. Frys pajformen i 30 minuter.
  4. Förgrädda pajbotten i cirka 10 minuter. Ta ut och låt svalna.
  5. Sänk värmen till 175 grader.
  6. Riv mandelmassan fint på ett rivjärn.
  7. Lägg mandelmassan i en skål, vispa i smöret, sockret, vaniljsockret och vetemjölet med en elvisp.
  8. Vispa i ett ägg i taget.
  9. Kärna ur nektarinerna och skär dem i klyftor.
  10. Bred ut mazarinfyllningen i pajskalet. Lägg i nektarinklyftorna i ett cirkelformat mönster.
  11. Grädda pajen mitt i ugnen i cirka 35 minuter, tills den stannat och fått en gyllenbrun färg.