Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Nektarinkaka med fläder

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

1 kaka
  • 2 nektariner
  • 100 g smör
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1 1/2 dl koncentrerad flädersaft
  • bakplåtspapper och smör till formen

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Klipp ut en rundel av bakplåtspapper och lägg i botten på en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter. Pensla kanterna med smält smör.
  2. Skär nektarinerna i klyftor. Lägg klyftorna i ett fint mönster i formen.
  3. Smält smöret och låt det svalna.
  4. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smöret. Vispa ner mjölet, som blandats med vaniljsocker, bakpulver och salt. Vispa sist ner saften. Häll smeten i formen.
  5. Grädda kakan i nedre delen av ugnen cirka 45 minuter. Känn med en provsticka att den är genomgräddad.
  6. Låt svalna en stund och lossa sedan formens kant. Vicka kakan upp och ner och dra bort bakpappret.