Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Nektariner och körsbär i rödvin

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g bigarråer, moreller eller körsbär
  • 3 nektariner eller persikor
  • 1 vaniljstång
  • 5 dl rött vin
  • 2 1/2 dl ljust muscovadosocker
  • 1 färsk rosmarin
  • 2 kanelstänger
  • 2 stjärnanis
  • ev 1/2 tsk potatismjöl

Så här gör du

  1. Kärna eventuellt ur körsbären. Halvera, kärna ur och klyfta nektarinerna. Lägg allt i en värmetålig serveringsskål.
  2. Halvera vaniljstången på längden.
  3. Häll vinet i en kastrull och tillsätt vaniljstång, socker, rosmarin, kanelstänger och stjärnanis. Koka upp och sjud i cirka 5 minuter.
  4. Red ev med lite potatismjöl utrört i en skvätt vatten. Häll lagen på frukten och låt dra i minst två timmar före servering.
  5. Servera frukten i halvdjup skål med vaniljglass, eller ricottaost, lätt sötad med florsocker. Servera med mandelkakorna.