Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Nektarin- och hallonkaka

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 12 st har redan röstat

Ingredienser

8 bitar
  • 2 st ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 st rivet skal av 1 stor citron
  • 5 msk hett vatten

Fyllning:

  • 2 st nektariner eller persikor
  • 1,5 msk brun farin
  • 1,5 msk strösocker
  • 1 tsk nystött kardemumma
  • 1,5 dl hallon

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, cirka 24 centimeter i diameter.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjöl blandat med bakpulver och blanda sist ner citronskal och vatten under omrörning.
  3. Kärna ur nektarinerna och skär dem i tunna klyftor. Blanda farin-, strösocker och kardemumma. Häll sockerblandningen och fruktklyftorna i en plastpåse och blanda om.
  4. Häll smeten i formen. Fördela fruktklyftorna över och strö på hallonen.
  5. Grädda kakan i mitten av ugnen 40–45 minuter, känn med en provsticka att den är färdiggräddad.