Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Naturligt sötade chokladbollar

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 63 st har redan röstat

Ingredienser

10 st
  • 8 st färska, urkärnade dadlar
  • ca 2 dl fiberhavregryn
  • 2 msk lättmjölk
  • 2-3 msk kakao
  • riven kokos
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1-2 msk kokosolja

Så här gör du

  1. Kärna ur dadlarna och mixa dem i en matberedare tillsammans med kokosoljan. Tillsätt sedan kakao, vaniljpulver, mjölk och 2 msk riven kokos till smeten och rör om ordentligt eller mixa lite snabbt. rör sedan ner havregrynen lite i taget tills du fått en önskvärd konsistens på smeten. Forma till bollar och rulla i riven kokos, låt sedan stå kallt minst 15 min innan servering!