Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Nattjästa frukost-bullar med aprikoser och valnötter

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 76 st har redan röstat

Bröden får jäsa långsamt över natten och får nästan lite surdegskänsla! Fantastiskt goda!

Ingredienser

10 bullar

På kvällen

  • 4 dl kallt vatten
  • 15 g jäst
  • 9 dl rågsikt
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 msk honung
  • 1 dl grovt hackade valnötter
  • 12 aprikoser, klippta i bitar

Så här gör du

  1. Rör ut jästen i vattnet och blanda sedan ner resten av ingredienserna. Täck bunken med plast och ställ in den i kylen över natten.
  2. På morgonen: Skrapa ur degen på ett ordentligt mjölat bakbord. Dra ut degen till en lång rektangel, cirka 10 centimeter bred och 40 centimeter lång. Vik sedan ihop den på längden.
  3. Pensla på lite vatten och strö på lite mjöl.
  4. Ställ in en plåt i ugnen och sätt den på 275 grader. Låt degen vila medan ugnen blir varm, cirka 20-30 minuter.
  5. Dela degen i små bitar och lägg dem på ett bakplåtspapper på den heta plåten.
  6. Grädda bröden i mitten av ugnen cirka 15 minuter eller tills de fått fin färg. Ta ut och låt dem svalna på ett galler.