Nässelsoppa med spenat

Foto: Magnus Carlsson
Ingredienser
8 portioner
- 1 stor schalottenlök
- 2 potatisar
- 2 msk smör
- 1 1/4 l vatten
- 1/2 dl grönsaksfond
- 150 g förvällda nässlor
- 50 g spenat
- 50 g tinade sojabönor
- salt, peppar, timjan
Så här gör du
- Skala och hacka löken mycket fint. Skala och riv potatisarna fint. Smält smöret i en gryta. Tillsätt löken och fräs den glansig och mjuk.
- Späd med vatten och grönsaksfond. Tillsätt potatisen i soppan. Låt soppan sjuda, cirka 10 minuter. Rör om då och då.
- Tillsätt nässlor och spenat i soppan och låt koka upp och sjuda 5 minuter. Mixa soppan slät. Smaka av med salt, peppar och timjan. Lägg sojabönor och soppa i portionsglasen.

Du kanske även gillar
Populära recept