Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Nässelsoppa med kokt ägg & surdegsbröd


Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 
2 liter nässlor
  • 
1 1/2 liter vatten
  • 
1 gul lök, finhackad

  • 2 vitlöksklyftor, finhackade

  • 1 krm kummin, hel
  • 
1 krm fänkålsfrön

  • 1/2 citron, saften
  • 
4 ägg

  • 50 g prästost, fint riven
  • 
4 skivor surdegsbröd, tärnade

  • 4 vårlökar
  • 
salt att smaksätta med


Så här gör du

  1. Fräs lök, kummin, fänkålsfrön och vitlök i en kastrull.

  2. Tillsätt nässlorna, fräs någon minut till och häll på vattnet. Låt koka 5-10 min och mixa soppan slät i en mixer eller med mixerstav. Smaksätt med salt och citronsaft.

  3. Skär vårlöken i klyftor och koka dem mjuka i saltat vatten.
  4. Koka äggen löskokta, skala och mosa dem i en bunke tillsammans med riven prästost och brödtärningar. Smaksätt med salt.
  5. Servera soppan i en skål med vårlöken i och lägg en stor klick äggröra i.