Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Nasi goreng på blomkål med wokade grönsaker, ägg och nötter

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 stort blomkålshuvud eller två mindre
  • 200 g sugarsnaps/sockerärtor
  • 2 röda paprikor
  • 1 morot (kan uteslutas)
  • en bit riven vitkål
  • 100 g osaltade nötter
  • 100 g bladspenat
  • 4 ägg
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk spiskummin
  • 1/2 tsk gurkmeja
  • olivolja
  • salt och peppar
  • färsk koriander

Så här gör du

  1. Ansa och kör blomkålen i matberedare med metallkniven till ett fint smul. Stek smulet i stekpanna med olivolja och kryddor. Tillsätt 1 dl vatten/grönsaksbuljong och koka blomkålen mjuk. Det tar ca 2 minuter.
  2. Låt stå varmt och täck gärna med folie medan du wokar de övriga grönsakerna.
  3. Strimla sugarsnaps, morötter, paprika och vitlök. Woka alltsammans ätmjukt i stekpanna i lite olivolja. Krydda med salt och peppar. Gillar du chili och vitlök så tillsätt även det i woken!
  4. Vänd ihop blomkålssmul med wokade grönsaker. Lägg upp i skålar med bladspenat i botten. Stek fyra ägg och toppa med dem, samt koriander och grovhackade nötter.