Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Napolitansk fiskgryta

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 400-500 g vit fiskfilé
  • 1 burk cocktailtomater på burk (helst utan skal)
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 2 pepperoncino
  • 2 sardeller
  • 1 dl svarta oliver (utan kärnor)
  • 2 dl vitt vin
  • 1 basilika
  • vatten och salt

Så här gör du

  1. Hacka gul- och vitlök samt sardeller fint.
  2. Kärna ur en paprika och skär ner i centimeterstora bitar.
  3. Hacka peperoncinon fint och stek allt i en kastrull tillsammans med olivolja. Stek lök, peperoncino och sardeller först, fortsätt sedan med paprika. Fräs ur lök och låt paprikan mjukna.
  4. Så sedan på oliverna och tomaterna, lägg i endast tomaterna, spara tomatspadet.
  5. Slå på vin och låt det koka upp, fortsätt sedan med vatten tillsammans med örterna och salt. Det går åt ca en liter vatten, men välj själva mängden vatten i grytan efter vilken konsistens Ni vill ha.
  6. Skär ner fisken i två gånger två centimter stora tärningar och låt sjuda i grytan till den är klar, ca 5-7 minuter. Servera tillsammans med bröd och njut.