Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Nanaimobitar

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 13 st har redan röstat

Ingredienser

1 portion

Botten

  • 100 g smör
  • 100 g smält choklad
  • 150 g kex i små, små bitar (till exempel mariekex)
  • 1/2 dl riven kokos
  • 1/2 dl hackade nötter (vi valde rostade hasselnötter)
  • 1/2 dl socker
  • 3 msk kakaopulver
  • 2 ägg, ihopvispade

Fyllning 1

  • 200 g mjukt smör
  • 9 dl florsocker
  • 1 dl tjock vaniljkräm (här gjorde vi på marsánpulver, men du kan förstås koka en egen vaniljkräm också)
  • 1 tsk vaniljsocker

Fyllning 2

  • 200 g mörk choklad, hackad i riktigt små bitar
  • 2 dl grädde
  • 100 g smör

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ett smörat bakplåtspapper i en ugnsform 25-35 centimeter.
  2. Smält smöret på låg värme i en kastrull, ner med alla ingredienser i kastrullen och rör runt tills det tjocknar. Platta sedan ut massan på bakplåtspappret. Enkelt, eller hur?
  3. Låt botten vara i ugnen i cirka 10 minuter, låt den svalna. Under tiden gör du fyllning 1.
  4. Fyllning 1: Vispa ihop ingredienserna med en elvisp, det ska bli fluffigt och utan klumpar. Bred fyllning 1 över den avsvalnade botten och ställ in i kylskåpet medan du gör fyllning 2.
  5. Fyllning 2: Lägg chokladen i en bunke. Låt grädden koka upp, häll den över chokladbitarna och rör runt så att all choklad löser sig i grädden.Medan massan fortfarande är varm rör du ner smöret. Låt massan svalna och bred den sedan över den kalla kakan. Låt stå i kylen tills allt har svalnat ordentligt, skär i små tunna skivor eller bitar.