Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Nanaimobitar

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 23 st har redan röstat

Ingredienser

15 bitar

Kakbotten

  • 1 dl mandlar, valnötter eller pekannötter (alt. en blandning av dessa)
  • 1 dl riven kokos
  • 1 krm salt
  • 1 dl russin
  • 2 msk kakaopulver

Fyllning

  • 3 1/2 dl cashewnötter, blötlagda över natten eller minst 2 tim
  • 1/2 krm salt
  • 1 krm pepparmintextrakt
  • 1/2 msk vaniljpulver
  • 1/2 dl kokosolja
  • 2 msk agavesirap
  • 85 g babyspenat

Chokladtäcke

  • 1 dl Kakao
  • 1 dl Kokosolja
  • 2 msk agavesirap

Så här gör du

  1. Pulsera samtliga ingredienser till kakbotten i en matberedare till en smulig massa. Tryck sedan ut blandningen i en bakpappersklädd ugnsform (20 cm diameter) till ett jämnt lager ända ut i kanterna.
  2. Låt cashewnötterna rinna av i ett durkslag. Mixa sedan nötterna tillsammans med resten av ingredienserna till fyllningen i en matberedare till en jämn och slät blandning. Bred fyllningen över kakbotten i ett jämnt lager.
  3. Smält kokosolja i en kastrull, blanda ner kakao och agavesirap och rör om. Häll blandningen över fyllningen och ställ in ugnsformen i frysen tills chokladlagret har stelnat. Skär i bitar och servera.