Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Nama/Färsk choklad med apelsinzest

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 200 g bakchoklad mörk 55%
  • 1 st apelsin - för zest
  • 2 tsk honung
  • 120 g vispgrädde
  • 20 g osaltad smör
  • 1 tsk rom, brandy eller italiensk disaronno
  • Kakaopulver, att pudra över

Så här gör du

  1. Finhacka 200 bakchoklad - du behöver lite muskler för detta steg ;)
  2. Lägg den hackade chokladen i en stor skål och häll på honung.
  3. Koka upp vispgrädde, och häll över i skålen. Blanda tills att chokladen smält.
  4. Tillsätt smör och vald sprit. Blanda till en jämn smet.
  5. Riv zest från apelsin och lägg i smeten under omrörning. Smaka av, när det smakar tillräckligt mycket apelsin så är det klart.
  6. Häll över chokladsmeten i mindre bullformar. Låt stå i kyl i minst 4 timmar.
  7. Vid servering, pudra över kakao. Toppa med färskriven apelsinzest.