Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Naked cake med smörkräm och chokladägg

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 18 st har redan röstat

Ingredienser

6 bitar
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 1 dl hett vatten

Smörkräm

  • 4 äggulor
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 1/2 dl socker
  • 250 g smör, rumstempererat
  • cirka 3 droppar blå karamellfärg

Till garnering

  • chokladägg

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form, cirka 20 cm i diameter.
  2. Blanda mjöl och bakpulver.
  3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt vattnet i två tre omgångar mot slutet av vispningen. Blanda mjölblandningen försiktigt ner i smeten. Häll smeten i formen och grädda genast på nedersta falsen i ugnen 35-40 minuter. Låt svalna och stjälp upp kakan. Låt kakan kallna. Dela den i två-tre bottnar, beroende på hur du vill göra tårtan.
  4. Smörkräm: Blanda äggulor, grädde och socker i en liten kastrull. Sjud under vispning tills krämen tjocknar, den får inte koka. Låt kallna.
  5. Skär smöret i bitar och lägg i en bunke. Vispa smöret med elvisp cirka 1 minut. Blanda i äggulekrämen 2-3 omgångar och vispa ihop till slät kräm. Tillsätt 1 droppe karamellfärg i taget till önskad färg.
  6. Lägg ihop bottnarna med kräm emellan. Bred också ett lager kräm ovanpå och runt tårtan.
  7. Garnera med chokladägg.