Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Naanbröd

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

6 bröd
  • 7½ dl vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 dl yoghurt naturell 3 %
  • 2 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk socker
  • ½ tsk bakpulver
  • 2 tsk torrjäst
  • olja till gräddningen

Så här gör du

  1. Lägg mjölet i en skål. Ljumma mjölken. Vispa upp ägget och blanda med yoghurt, olja, salt, socker, bakpulver, jäst och ½ dl av mjölken.
  2. Häll blandningen över mjölet och blanda. Häll i resten av mjölken lite i taget och knåda tills degen känns smidig. Pensla degen med olja, plasta skålen och låt jäsa ca 2½ timme. Sätt ugnen på grill, högsta värme och pensla tre bakplåtar med lite olja.
  3. Knåda degen ett par minuter och dela den i 6 delar. Platta ut och dra den med händerna till en droppformad kaka ca 30 cm lång och 15 cm bred. Lägg två bröd på varje plåt och låt dem jäsa 20 minuter under duk.
  4. Pensla bröden med lite vatten och sätt in en plåt i taget högt upp i ugnen och grädda bröden cirka 2 minuter på varje sida tills de fått bruna fläckar. Passa noga särskilt den andra sidan. Servera varma.