Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Naanbröd (utan jäst)

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 147 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner
  • 2,5 dl dinkelmjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 0,75-1 dl ljummet vatten

Så här gör du

  1. Blanda mjöl och salt i en skål eller assistent
  2. Tillsätt vattnet, först ca 0,75 dl sedan får du känna dig fram tills du får en mjuk deg.
  3. Arbeta degen i 10 min så den blir smidig i dina händer eller om du har den i assistent.
  4. Täck över degen med en fuktig handduk och låt den vila en stund minst 20 minuter.
  5. Dela degen i 6-8 bitar, rulla dem till små bollar,
  6. Kavla ut degbollarna så tunt du bara kan till platta bröd. Mjöla bakbordet hela tiden om det behövs.
  7. Värm en stekpanna till medelhög temp, helst gjutjärn.
  8. Lägg i ett bröd i den torra stekpannan, vänd när brödet fått lite färg. Vänd brödet igen och tryck sedan försiktigt på luftbubblorna i brödet med baksidan av en stekspade så att luftbubblorna sprider sig som sedan sjunker ihop när brödet tas bort från stekpannan.
  9. Pensla på bröden med smält rikligt smör på båda sidorna direkt när du tar dem från gjutjärnspannan. Att garnera det nybakta naanbrödet med pressad vitlök, sesamfrön och/eller hackad persilja. Lägg bröden ovanpå varandra som när du steker plättar, i en handduk så de håller värmen bättre.
  10. Ät dem nygräddade och njut!