Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Naanbröd – recept på indiskt matbröd

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 20 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 3/4 dl kokosmjöl
  • 2 msk fiberhusk
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 4 1/2 dl vatten
  • 3/4 dl rapsolja
  • rapsolja att steka i

Att pensla med

  • 100 g smör
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade

Till garnering

  • persilja eller koriander, hackad

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 75 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
  3. Koka upp vattnet.
  4. Rör i vattnet och oljan i skålen. Låt smeten svälla 10 minuter.
  5. Dela upp degen i fyra bitar. Kavla ut varje bit till en avlång tunn kaka. Stek bröden en och en på båda sidor i en stekpanna med olja.
  6. Smält smöret och blanda i vitlöken.
  7. Lägg bröden på en plåt. Pensla bröden med vitlökssmör och sätt in dem mitt i ugnen i 3-4 minuter.
  8. Garnera med lite hackad persilja eller koriander.