Naanbröd – recept på indiskt matbröd

Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Ingredienser
4 portioner
- 1 3/4 dl kokosmjöl
- 2 msk fiberhusk
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- 4 1/2 dl vatten
- 3/4 dl rapsolja
- rapsolja att steka i
Att pensla med
- 100 g smör
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
Till garnering
- persilja eller koriander, hackad
Så här gör du
- Sätt ugnen på 75 grader.
- Blanda alla torra ingredienser i en skål.
- Koka upp vattnet.
- Rör i vattnet och oljan i skålen. Låt smeten svälla 10 minuter.
- Dela upp degen i fyra bitar. Kavla ut varje bit till en avlång tunn kaka. Stek bröden en och en på båda sidor i en stekpanna med olja.
- Smält smöret och blanda i vitlöken.
- Lägg bröden på en plåt. Pensla bröden med vitlökssmör och sätt in dem mitt i ugnen i 3-4 minuter.
- Garnera med lite hackad persilja eller koriander.

Du kanske även gillar
Populära recept