Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mustigt plommon och mandelbröd

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

1 Avlångt bröd i form

Bröd

  • 2 dl grovt rågmjöl
  • 5 dl Vetemjöl
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1,5 tsk salt
  • 2 dl grekisk eller turkisk yoghurt
  • 2 dl Mörkt öl
  • 2 msk honung
  • 1 tsk anisfrö,mortla dem
  • 1 dl Grovhackad mandel
  • 5-6 Klyftade plommon
  • Solrosfrön att strö över brödet

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Sätt ett bakplåtspapper i en avlång sockerkaksform.
  2. Rör samman alla ingredienser i en bunke, förutom plommonen. Rör degen slät och häll upp den o formen. Tryck ner klyftade plommonen i degen. Strö över solrosfrön. Grädda lågt i ugnen cirka 50-60 minuter.