Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Currygryta

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 38 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g kycklingfilé
  • 1 gul lök
  • 3 msk neutral olja
  • 1 burk kokosmjölk
  • 2 msk grädde
  • Curryblandning:
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 bit färsk ingefära, ca 5 cm
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 tsk gurkmeja
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk neutral olja
  • 1 msk citronsaft
  • 1 liten bunt färsk koriander
  • 2 tsk hel spiskummin
  • 2 tsk korianderfrön

Så här gör du

  1. Dela kycklingfiléerna i grova bitar. Skala och skiva löken.
  2. Gör curryblandningen: Skala vitlök och ingefära. Skär i grova bitar och lägg ner i en mixer. Dela chilin och skrapa bort frön och hinnor. Låt frön och hinnor vara kvar om du gillar stark curry. Skär i grova bitar. Tillsätt i mixern med paprikapulver, gurkmeja, salt, olja, citronsaft och färsk koriander. Kör till en slät konsistens. Hetta upp en stekpanna på hög värme utan fett. Tillsätt spiskummin och koriander. Rosta kryddorna tills de fått lite färg och poppar i pannan. Stöt dem i en mortel och blanda med den mixade kryddblandningen.
  3. Hetta upp oljan i en gryta. Fräs 3 msk av curryblandningen i några minuter. Tillsätt kyckling och lök och stek i cirka 2-3 minuter, rör i grytan under tiden. Tillsätt kokosmjölk och grädde. Koka samman i cirka 10-12 minuter utan lock.