Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mustig köttfärssås med rotsaker

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

En mer näringsrik version av klassikern köttfärssås får du genom att ersätta en del av köttfärsen med linser och rotsaker. Den mustiga smaken fixar du med rött vin och oxfond som enligt mig lyfter hela rätten. Supergott och väldigt mättande helt enkelt!

Ingredienser

6 portioner
  • 450 g nötfärs
  • ½ st gul lök
  • 1 st riven morot
  • 2 dl strimlad vitkål
  • 1 dl röda linser
  • 500 g krossade tomater
  • 1 ½ dl iMAT (mjölkfri matlagningsgrädde)
  • 1 dl rödvin
  • 1 ½ msk oxfond
  • 1 msk soja
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk provensalska örter
  • salt
  • peppar

Så här gör du

  1. Riv moroten grovt, hacka löken och strimla vitkålen och fräs i lite smör/olja i en gryta – salta och peppra.
  2. Tillsätt köttfärsen och fräs tillsammans med soja och peppar tills den är så gott som genomstekt.
  3. Slå på krossade tomater, vatten, fond, tomatpuré, rödvin/vatten och iMAT/matlagningsgrädde och tillsätt de röda linserna.
  4. Låt puttra på medelvärme i ca 15-20 minuter, gärna under lock.
  5. Tillsätt örterna mot slutet och smaka ev. av med ytterligare salt och peppar.
  6. Servera med spagetti.