Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mustig gryta cocopeanut chicken

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

8 portioner
  • 1 kg kycklinglårfiléer
  • 4 msk vetemjöl
  • smör, till stekning
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 röd paprika
  • 2 gul lök
  • 2 tsk röd currypasta
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 2 kokosmjölk
  • 4 msk fint mixade jordnötter
  • salt
  • 1-2 dl jordnötter att strö över grytan

Tillbehör

  • 4 majskolvar
  • eventuellt avokado

Så här gör du

  1. Dela kycklinglårfiléerna i tre bitar och pudra mjöl över kycklingen.
  2. Stek bitarna i smör i en het panna. Lägg över i en skål och strö över de torra kryddorna.
  3. Strimla lök och paprika och stek med den röda currypastan i en gryta. Lägg ner kycklingen i grytan och tillsätt alla ingredienser.
  4. Koka upp och låt sjuda i cirka 10 minuter och smaka av med salt. Strö över hela nötter.
  5. Majskolvar: koka majsen i lättsaltat vatten ett par minuter. Häll av vattnet och torka av majsen med hushållspapper.
  6. Stek majskolvarna i smör och strö över salt.
  7. Servera grytan med majskolvar. Halverade, mogna avokador passar också fint till rätten.