Mustig clam chowder

Martin Cederblad
Ingredienser
4 portioner
- 1 kg musslor, färska eller frysta
- en stor purjo eller två mindre
- 1/2-1 liter hönsbuljong
- 2 dl vispgrädde
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 tsk chiliflakes
- smör, salt, peppar
Så här gör du
- Skala och hacka lök och vitlök. Snitta purjon på längden och skölj ur den noga under rinnande vatten. Strimla sedan purjon.
- Fräs alltsammans i stor kastrull eller stor stekpanna. Lägg i väl sköljda och rensade musslor, (köper du färska, så ta bort "skägget" och se till att de är väl slutna före tillagning).
- Rör ned chiliflakes. Ta gärna mer om du gillar chili!
- Häll på 1/2 liter buljong och 2 dl vispgrädde. Beroende på kastrull kanske du behöver mer buljong. Smaka av med salt och peppar. Koka upp alltsammans och låt sjuda i ett par minuter tills alla musslor öppnat sig.
- Servera direkt i djupa sopptallrikar, ät och njut!

Du kanske även gillar
Populära recept