Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mustig clam chowder


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg musslor, färska eller frysta
  • en stor purjo eller två mindre
  • 1/2-1 liter hönsbuljong
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk chiliflakes
  • smör, salt, peppar

Så här gör du

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Snitta purjon på längden och skölj ur den noga under rinnande vatten. Strimla sedan purjon.
  2. Fräs alltsammans i stor kastrull eller stor stekpanna. Lägg i väl sköljda och rensade musslor, (köper du färska, så ta bort "skägget" och se till att de är väl slutna före tillagning).
  3. Rör ned chiliflakes. Ta gärna mer om du gillar chili!
  4. Häll på 1/2 liter buljong och 2 dl vispgrädde. Beroende på kastrull kanske du behöver mer buljong. Smaka av med salt och peppar. Koka upp alltsammans och låt sjuda i ett par minuter tills alla musslor öppnat sig.
  5. Servera direkt i djupa sopptallrikar, ät och njut!