Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Musslor i fänkål och citron

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 nät blåmusslor
  • 1 msk olivolja
  • 1 skivad gul lök
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 7 dl vatten
  • 3 dl vitt vin
  • 4 potatisar i tunna skivor
  • 1 fänkål i tunna skivor
  • saft och skal av 1 välskrubbad citron
  • 1 msk fänkålsfrön
  • 2 dl kaffegrädde
  • salt och chilipeppar

Så här gör du

  1. Skrubba musslorna i kallt vatten och sortera bort trasiga musslor och de som inte stänger sig efter lätt knackning på skalet.
  2. Hetta upp olja i botten på en stor kastrull, fräs lök och vitlök lätt och häll på vatten och vin. När detta kokar som bäst hälls musslorna i, snabbt på med locket och koka 4 minuter eller tills musslorna öppnat sig helt. De som inte öppnat sig ska slängas.
  3. Ta upp musslorna med hålslev. Lägg i potatis, fänkål, saft och skal av citronen och fänkålsfrön, låt koka upp och sjud fem minuter. Vispa i grädden, salta och peppra.
  4. Fördela musslorna i fyra stora skålar, slå över soppbasen och njut!