Logga in här

Musslor bloody mary

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

  • 1 nät kokta musslor 500 g, spar skalen

  • 3 röda paprikor, rostade

  • 2 msk olivolja

  • 4 schalottenlökar, finhackade

  • 1 klyfta vitlök

  • 2 msk chilisås

  • salt

  • Tabasco

  • svartpeppar
  • 
lika många skalhalvor av musslor som musslor


Så här gör du

  1. Sätt ugnen på grill, 275 grader. Plocka ur musslorna och spar lika många skalhalvor som musslor.

  2. Halvera paprikorna och ta bort kärnhus och det vita. Lägg halvorna med "ryggen upp" på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in plåten så nära grillelementet som möjligt. Rosta tills paprikorna börjar svartna i skalet. Ta ut plåten, stoppa in paprikan i en liten plastpåse, knyt till och låt svalna i påsen.

  3. Fräs löken mjuk i en stekpanna. Dra av skalet på paprikorna och lägg paprikan i en skål. Lägg i stekt lök, pressa i vitlök och häll i chilisåsen. Mixa med en mixerstav till en slät kräm. Smaka av med salt och Tabasco.

  4. Fördela paprikakrämen i musselskalen och lägg i en mussla. Dra några tag med pepparkvarnen.