Musselsoppa med rotfrukter, sidfläsk & fänkål

Foto: Thomas Carlén
Ingredienser
4 portioner
- 1 kg blåmusslor
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 150 g varmrökt sidfläsk
- 2 msk rapsolja
- ½ fänkål, 150 g
- 2 skalade potatisar, 300 g
- 2 skalade morötter, 300 g
- 1 ½ dl torrt vitt vin
- 8 dl fiskbuljong
- 2 dl grädde
- salt, peppar
Till garnering:
- ½ dl hackad bladpersilja
Till servering:
- Baguette
Så här gör du
- Skölj och kontrollera musslorna. Skala och hacka lök och vitlök. Skär fläsket i små tärningar. Ansa och skiva fänkålen. Tärna potatis och morötter.
- Fräs lök, vitlök och varmrökt sidfläsk i en gryta med rapsolja tills löken är mjuk. Tillsätt fänkål, potatis, morötter, vitt vin, buljong och grädde. Koka upp under omrörning. Lägg ner musslorna och låt koka tills musslorna öppnat sig i cirka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Ta upp musslorna med hålslev och fördela i djupa tallrikar. Ös soppan över musslorna och garnera med persilja. Servera med skivad baguette.

Du kanske även gillar
Populära recept