Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Musselpasta med vitlök, chili och citron

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 10 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g spagetti eller valfri pasta
  • 1 nät blåmusslor (1 kg)
  • 1 röd chili, ex spansk peppar
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 1/2 citron
  • 1 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 knippe persilja
  • aluminiumfolie

Så här gör du

  1. Lägg musslorna i kallt vatten i cirka 20 minuter, byt vatten flera gånger under tiden. Släng skadade musslor och skrapa bort eventuellt skägg på musslorna.
  2. Hacka chili och vitlök. Klyfta citronerna. Lägg ut fyra stora folieark dubbelt så det blir två högar. Fördela musslorna på arken så du får en hög på varje ark. Toppa med chili, vitlök och citronklyftor. Häll på olivolja och vitt vin. Krydda med salt och svartpeppar.
  3. Vik ihop foliearken till paket. Se till att själva viket hamnar uppåt och nyp ihop ordentligt så att ingen vätska rinner ut under tillagning.
  4. Lägg foliepaketen på grillgaller över fin glöd. Grilla i cirka 10 minuter. Koka under tiden pastan i välsaltat vatten.
  5. Öppna försiktigt foliepaketen och häll allt innehåll över den avhällda, nykokta pastan. Sväng runt allt noga och plocka bort de musslor som inte öppnat sig. Strö över hackad persilja och smaka av med eventuellt mer salt och svartpeppar. 6. Servera genast.