Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Musselgryta med vitlök, chili, tomat & fänkål

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 10 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 2 kg färska musslor
  • 3 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 ⁄2 röd spansk chilipeppar
  • 1 fänkål
  • 5 persiljestjälkar
  • 2 msk olivolja
  • 3 dl torrt vitt vin
  • 2 dl vatten
  • 1 burk cocktailtomater, 400 g
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 dl vispgrädde

Till garnering

  • 1 ⁄2 dl hackad persilja
  • Till servering:
  • riven pecorinoost

Så här gör du

  1. baguetter
  2. Kontrollera först att musslorna är hela och sluter ihop skalsköldarna, om du knackar på dem. Om inte
  3. – kasta musslorna! Borsta och skölj musslorna i kallt vatten, låt dem rinna av i ett durk-slag.
  4. Skala och hacka schalotten- lökarna. Skala och skär vitlöken
  5. i skivor. Skär chilin i skivor. Skär fänkålen i tunna skivor. Fräs grönsakerna i en stor gryta med olja. Tillsätt persiljestjälkar, vin och vatten. Låt koka upp på högsta värme.
  6. Lägg ner musslorna i grytan. Skaka om grytan med locket på, då och då, under tiden musslorna ångkokas. Efter cirka 5 minuter har musslorna öppnat sig.
  7. Ta upp musslorna med hålslev och lägg i en stor skål. Är det några musslor som inte öppnat sig – kasta dem! Täck över skålen med folie.
  8. Tillsätt cocktailtomater, tomatpuré och grädde i buljongen. Rör om och koka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.