Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Musselcurry


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner

  • 1 nät musslor

  • 2 msk neutral olja

  • 1 msk röd thailändsk curry

  • 2 skalade skivade potatisar

  • 4 hackade schalottenlökar

  • 5 hackade tomater

  • 1 röd hackad chili

  • 1 lime, rivet skal och pressad saft

  • 1 tsk honung eller socker

  • 2 kokosmjölk

  • 2 tsk salt
  • 
Till servering:

  • rostade brödskivor


Så här gör du

  1. Hetta upp oljan i botten på en stor kastrull, rör i curryn och fräs med potatis, lök, tomat och chili. Låt småputtra fem minuter.

  2. Häll i saft och rivet skal av lime, honung och kokosmjölk, koka upp igen. Rengör musslorna och släng alla som inte är stängda eller inte stänger sig när man knackar på skalen. Häll i musslorna när soppan kokar som mest.

  3. Lägg på ett lock, koka fem minuter eller tills alla musslor öppnat sig. Musslor som inte öppnat sig efter kokning ska slängas.