Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Müslibars

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

20 stycken

  • 3 1/2 dl havregryn

  • 1/2 dl solroskärnor

  • 1 dl hackade blandade nötter

  • 150 g torkade osvavlade aprikoser

  • 50 g torkade fikon

  • 1 msk flytande honung

  • 2 msk råsocker

  • 1 dl naturell yoghurt

  • 2 äggvitor

  • 100 g 70 procentig choklad


Tillbehör

  • eventuellt sesamfrö för att bröa formen med färska bär som hallon och blåbär

  • turkisk yoghurt


Så här gör du

  1. Lägg de torkade aprikoserna och fikonen i blöt i minst två timmar.

  2. Mixa aprikoser och fikon för sig. Blanda sedan ihop havregryn, solroskärnor, hackade nötter och frukt till en jämn smet. Rör sen ner råsocker, honung, yoghurt och äggvitor i blandningen.

  3. Tryck ut smeten i en liten smord form, gärna bröad med sesamfrö. Grädda i ugnen i 225 grader i 15 minuter.

  4. Bryt chokladen i bitar och lägg bitarna över den varma kakan. När de smälter brer du ut chokladen med en smörkniv.

  5. Ställ kakan i kylskåpet så att chokladen stelnar.

  6. Skär i bitar och ät som energibar eller med färska bär och en klick turkisk yoghurt.
1 kommentar om "Müslibars"
  • Norman
    Norman

    Jag tycker att det vore förträffligt om recepten vore ”närings/kalori deklarerade”