Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Müsli med kokos och kanel

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

1 sats(1/2 dl per portion)
  • 6 dl havrekorn
  • 1 dl solroskärnor
  • 1/2 dl linfrön
  • 1 msk mald kardemumma
  • 1 msk kanel
  • 2 dl kokosflingor
  • 1 dl grovt hackade hasselnötter
  • 1 dl grovt hackade valnötter
  • 1 dl pumpafrön
  • 2 msk vatten
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk flytande honung
  • 1/2 dl torkade gojibär
  • 1 dl torkade blåbär
  • 110 g torkade aprikoser

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda havrekorn, frön, nötter och kryddor i en skål. Häll i vatten och blanda om.
  2. Sprid ut blandningen på en ugnsplåt och ringla lite honung över.
  3. Rosta i ugnen cirka 25 minuter. Rör om flera gånger så att inte müslin bränns.
  4. Blanda ner gojibär och blåbär. Förvara i en burk med lock.
  5. *Energifördelningen är beräknad på 1 1/2 dl naturell yoghurt + 1/2 dl müsli.