Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Muscavadofrallor

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 50 g jäst
  • 50 g smör
  • 6 dl vatten
  • 3 msk mörk muscavadosocker
  • 2 tsk salt
  • ½ dl pumpakärnor
  • ½ dl solroskärnor
  • 4 dl rågsikt
  • 9 dl vetemjöl
  • 1 st ägg

Så här gör du

  1. Smula jästen, smält smöret i en kastrull. Blanda jäst, vatten, socker och salt, låt stå medan smöret smälter. Tillsätt smör, pumpakärnor och solrosfrön. Tillsätt lite mjöl i taget, låt degen gå på låg hastighet i 10 min. Låt jäsa i 40 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. Rulla degen till 16 bollar och låt jäsa igen i 30 min. Pensla med ägg och garnera med frön. Grädda bröden i mitten av ugnen i 12-15 min.