Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Muffins med syrliga gröna äpplen och saltad smörkola

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

12 st
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 3 dl farinsocker
  • 3 st ekoägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk
  • 2 st gröna äpplen
  • 1 burk smörkola eller 1 burk kondencerad mjölk
  • 1 nypa flingsalt

Så här gör du

  1. Om du inte hittar färdig smörkola börjar du med att koka burken med kondenserad mjölk i vattenbad i 2,5 timmar och låt den sedan svalna till rumstemp innan den öppnas.
  2. Rör socker och rumsvarmt smör och tillsätt sedan äggen ett i taget under omrörning.
  3. Vänd ner de torra blandade ingredienserna och sist mjölken.
  4. Kärna ur äpplena och skär i ca 36 skivor (3 till varje muffin).
  5. Jag använder mig av en muffinsplåt och klipper sedan bakplåtspapper i 6 bitar som får agera som formar.
  6. Lägg en äppelskiva i varje form och fördela sedan ut smeten, tryck i två äppelskivor och toppa med en tsk smörkola och lite flingsalt.
  7. Baka i ca 30 min på 175 grader, kolla med sticka att muffinsen är genombakade.