Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Muffins med choklad och valnötstopping

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Helt osötade. Godast att äta samma dag.

Ingredienser

12 st
  • 70 % choklad till topping
  • valnötter till topping
  • 150 g smör
  • 4 ägg
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl koksmjöl
  • 1 dl mandelmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 msk kakao
  • 0,5 tsk vaniljpulver

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret. Vispa äggen pösiga. Blanda i det smälta smöret och créme fraiche i äggblandningen. Blanda i de övriga ingredienserna och blanda noga.
  2. Fyll små muffinsformar till ca tre fjärdedelar. Ställ dem på en plåt och grädda mitt i ugnen 2-15 min.
  3. Bryt en bit mörk choklad över varje muffins och låt det smälta. Bred ut chokladen över hela ytan. Toppa med valnötter och låt svalna.