Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Muffins med ­kardemumma & lingonfrosting

Betyg: 1/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

12 stycken
  • 3 1/2 dl mjöl
  • 2 dl socker
  • 1 nypa salt
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk stött kardemumma
  • 100 g smör, rumstempererat
  • 2 ägg
  • 125 g gräddfil

Lingonfrosting

  • 150 g smör, rumstempererat
  • 120 g florsocker
  • 200 g färskost
  • 1 dl lingon

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda mjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker, kardemumma och salt i en skål.
  3. Tillsätt smör, ägg och gräddfil och vispa till en klumpfri smet.
  4. Fyll muffinsformar med smeten och baka i 15-20 minuter.Ta ut och låt svalna.
  5. Frosting: Vispa smöret tills det är vitt och fluffigt. Tillsätt färskost och vispa till en slät frosting.
  6. Blanda ner florsockret och vispa i ytterligare en minut. Avsluta med att röra ner lingonen.
  7. Fyll en spritspåse med frostingen och spritsa på muffinsen.