Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mozzarellasticks

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Gör frasiga mozzarellasticks till fredagsmiddagen eller som snacks till festen.

Recept ur kokboken ”Viktiga barn” av Monique & Anders Le Roux Svalberg (Pagina förlag). Boken hittar du i bokhandeln och på bl a Adlibris och Bokus.

Ingredienser

2 portioner
  • 1 mozzarella i bit
  • 1 ägg
  • 2 dl kikärtsmjöl eller mandelmjöl
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1/2 tsk vitlökssalt
  • 3 dl rapsolja eller kokosolja

Så här gör du

  1. Dela mozzarellan i 10 cm långa bitar, 1x1 cm.
  2. Vispa ägget och tillsätt salt och peppar.
  3. Häll mjölet i en skål och blanda med vitlökssalt.
  4. Vänd mozzarellan först i ägget och sedan runt i mjölet och ställ i frysen mellan 30–60 min.
  5. Ta ut ur frysen och upprepa ägg och mjöldoppningen för att få till en dubbel­ panering.
  6. Hetta upp rapsolja i en djup panna och lägg mozzarellan i oljan, stek i ungefär 1 minut på varje sida tills de blir gyllen­ bruna.
  7. Hetta upp rapsolja i en djup panna och lägg mozzarellan i oljan, stek i ungefär 1 minut på varje sida tills de blir gyllen­ bruna.