Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mozzarellapizza med padrones

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Ingredienser

4 små runda pizzor

Pizzadeg

  • 25 g jäst
  • 3 ¾ dl vatten, ljummet
  • 3 msk rapsolja
  • ½ tsk salt
  • 9–9 ½ dl vetemjöl special
  • cirka 6–7 dl neutral olja till fritering, till exempel raps- eller majsolja

Vitlöksolja

  • 1–2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 3 msk oliv- eller rapsolja

Topping

  • 3 dl pizzasås
  • 2 mozzarellabitar à 125 g
  • 2 rödlökar
  • 100 g riven pizzaost
  • 300 g padrones
  • oliv- eller rapsolja till grillning
  • flingsalt

Så här gör du

  1. Pizzadeg: Smula ner jästen i en degblandare. Häll på vattnet och tillsätt oljan och saltet. Arbeta in mjölet lite i taget. När degen känns smidig och släpper från kanterna är den färdig. Spara lite av mjölet till utbakning.
  2. Sätt plastfilm över bunken och låt degen jäsa i rums­ temperatur i 30 minuter.
  3. Förbered under tiden toppingen och sätt ugnen på 250 grader.
  4. Vitlöksolja: Blanda vitlöken i oljan.
  5. Topping: Dela upp degen i fyra bitar, forma till runda bullar och kavla ut till cirka 1 centimeter tjocka runda pizzabottnar. Lägg två och två på plåtar med bakplåtspapper.
  6. Bred ut pizzasås över bottnarna. Skiva mozzarellan och lägg på. Skiva rödlöken och fördela över pizzorna. Strö över pizzaosten.
  7. Grädda pizzorna i cirka 15 minuter eller tills de fått fin färg. Pensla lite olja på alla padrones och grilla under tiden.
  8. Ta ut pizzorna och lägg på padrones. Pensla vitlöksolja på kanterna och strö över flingsalt.