Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mozzarellapaj med tomat, salami och kapris

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 22 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner

Pajdeg

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 125 g smör
  • 2 msk kallt vatten

Fyllning

  • 350 g små plommontomater
  • 2 förpackningar små mozzarellabollar
  • 1 dl urkärnade svarta kalamataoliver
  • 2 msk medelstora kapris
  • 8 skivor Napoli salami
  • 4 ägg
  • 2 msk majsstärkelse
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • salt, peppar

Till servering

  • 10 skivor Napoli salami
  • Till garnering:
  • basilika

Så här gör du

  1. Börja med tomaterna till fyllningen. Dela tomaterna och torka dem på en plåt med bakplåtspapper i ugnen vid 150 grader, cirka 1 timme.
  2. Lägg i mjöl, smör och salt i en matberedare med kniven monterad och kör 5–6 sekunder. Tillsätt vattnet och kör tills det bildas en degboll.
  3. Ta upp degen och tryck ut den i en pajform, cirka 24 centimeter i diameter. Plasta pajformen och ställ i kylen, 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda pajskalet i 10–15 minuter.
  4. Fördela tomaterna i pajskalet tillsammans med mozzarellabollar, oliver, kapris och strimlad salami. Vispa samman ägg, majsstärkelse, matlagningsgrädde, salt och peppar. Häll över fyllningen och grädda pajen i nedre delen i ugnen, cirka 30 minuter. Servera pajen med vridna salamiskivor. Garnera med basilika.