Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mozzarella och fikonsmörgås med hasselnötssmör

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portion

Smörgås

  • 4 Bröd, se mitt recept på honung anisbröd
  • 2 st Tunnskivade färska fikon
  • 200 g Skivad mozzarella
  • Färsk basilika och oregano
  • 2 msk honung, ska värmas!
  • flingsalt och svartpeppar

Hasselnötssmör

  • 0,5 dl Hasselnötter, rosta dem
  • 50 g Redigt smör

Så här gör du

  1. Rosta hasselnötterna i en torr panna. Mixa till fint mjöl men spara några som du grovhackar. Rör ner de mixade nötterna med de grovhackade och tillsammans med smör.
  2. Bred hasselnötssmöret på en rejäl skiva gott bröd ( mitt rågbröd med anis och honung). Lägg några mozarella och fikonskivor ovanpå. Värm honungen så att den smälter och ringla över.Toppa med flingsalt, örter och några drag på pepparkvarnen! Njut, sååå gott!