Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mozartkulor – klassiskt recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 96 st har redan röstat

Ingredienser

25 stycken
  • 125 g nougat
  • 250 g mandelmassa
  • 150 g choklad (mörk eller ljus choklad)

Så här gör du

  1. Skär nougaten i 30 lika stora bitar. Rulla bitarna till runda bollar och låt stelna i kylen.
  2. Dela därefter delar du mandelmassan i 30 lika stora bitar som du plattar ut tunt.
  3. Placera en nougatboll på varje mandelmassebit och forma mandelmassan runt hela nougaten.
  4. Dela chokladen i bitar och smält den i vattenbad.
  5. Doppa kulorna i chokladen och låt dem sedan rinna av på ett ugnsgaller med bakplåtspapper under.