Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mozarellagratinerad torskrygg med tomater

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 12 st har redan röstat

Ingredienser

4 portion
  • 4 bitar torskrygg
  • salt
 och vitpeppar
  • 2 Tomater skivade tunt
  • 1 ask/påse mozarella
  • 
1 dl finriven parmesanost

  • kokt potatis
  • Skirat/brynt smör
  • Olivolja

Så här gör du

  1. Koka potatis.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Salta fisken och låt fisken vila en stund. Lägg torskryggen i en oljesmord ugnsform. Skiva mozarellan tunt, tomaterna i tunna skivor och lägg över fisken. In i ugnen cirka 10-15 minuter, beroende på hur Du vill ha din fisk. När den är färdig krydda med nymalen vitpeppar och riv parmesanost över.
  3. Servera fisken med kokt potatis och skirat eller brynt smör och riven parmesanost.